
Farklı Ülkelerden İngilizce Çorba Tarifleri
Şubat 4, 2024
İngilizce bilmek, dünya vatandaşı olmak demek! Küçük bir dünyada yaşıyor olmak ve internetin en uzakları bile komşu kadar yakınlaştırması İngilizce bilmeyi şart kılıyor.
İngilizce konuşup yazabilmen birçok ülkenin kapısını açan anahtar niteliğinde olup aynı zamanda farklı kültürleri de tanımanı sağlıyor; tıpkı beslenme alışkanlıkları ve damak tatlarını yansıtan uluslararası mutfaklar gibi…
Çorbalar, dünyanın farklı ülkelerinde, hatta en uzak coğrafyalarda bile kurulan sofraların baş tacı… İşte, herkesi damak tadında birleştiren ve milyonlarca insanın denemeye değer bulduğu İngilizce çorba tarifleri…
Dünya Mutfaklarından İngilizce Çorba Tarifleri
Mutfak lezzetleriyle dünya çapında haklı bir üne kavuşmuş birçok ülke bulunuyor. Lezzet liderliğinde en başı ise Fransa, İtalya ve Yunanistan gibi Avrupa ülkeleri çekiyor.
Türkiye hem doğu hem de batıyı sentezleyip bir de üzerine Osmanlı mutfağının inceliklerini ekleyerek dünya mutfaklarıyla yarışıyor.
Türkiye’den İngilizce Çorba Tarifi: Tarhana Çorbası
Tarhana çorbası, Anadolu topraklarında asırlardır yapılır. Hem sağlık hem de lezzet içeren tarhana çorbasının İngilizce tarifini yabancı dostlarınla paylaşarak sofralarına renk katabilirsin.
Tarhana Soup (Tarhana Çorbası)
Tarhana Balkanlarda, Anadolu’da ve Orta Asya’da yaygın olan geleneksel, baharatlı bir Türk çorbasıdır. Kış günlerinde tercih edilir. Tarhana, un, yoğurt ve rendelenmiş sebzelerin birkaç gün boyunca fermentasyona bırakılan kalın bir macun halinde karıştırılmasıyla hazırlanır. Daha sonra kurutulur ve tarhana yapmak için ufalanır.
Ingredients (Malzemeler)
- 3 spoons of tarhana (3 kaşık tarhana)
- 1 spoon of tomato paste (1 kaşık salça)
- 1 grated tomato (1 rendelenmiş domates)
- 2 spoons of butter (2 kaşık tereyağı)
- 4 cups of water (4 bardak su)
- Salt (Tuz)
Place tarhana in a bowl with warm water in order for it to dissolve. Melt the butter in the saucepan. Then add tarhana, grated tomato and tomato paste. Add the water, salt and keep stirring. You can serve it with bread.
Türkçe tarifi:
Tarhanayı çözülmesi için sıcak suyla birlikte bir kasenin içine koy. Tencerede tereyağını erit. Sonra tarhanayı, rende domatesi ve salçayı ekle. Suyunu, tuzunu ilave et ve karıştır. Ekmekle servis edebilirsin.
İskoçya’dan İngilizce Çorba Tarifi: Havuç ve Bezelye Çorbası
İskoçlar, İngiliz mutfağından esinlenmiş lezzetleri seviyorlar. Baharatlı ve etli çorbaları en çok akşam yemeklerinde tercih ediyorlar.
Carrot and Pea Soup (Havuç ve Bezelye Çorbası)
Ingredients (Malzemeler)
- 1 spoons of butter (1 kaşık tereyağı)
- 1 large carrot, sliced (1 büyük havuç, rendelenmiş)
- 2 large potatoes, cut into cubes (2 büyük patates, küp şeklinde doğranmış)
- 1 leek, sliced (1 pırasa, rendelenmiş)
- 100 grams of peas (100 gram bezelye)
- 2 tablespoons of flour (2 yemek kaşığı un)
- 1 litre of vegetable stock (1 litre sebze suyu)
- Leaves of parsley (maydanoz)
Melt the butter in a saucepan. Fry all the vegetables except peas for 5 minutes. Add flour and cook for 2 minutes. While it’s boiling, stir it and cook for 10 minutes. Add peas and parsley and simmer for until the vegetables are tender.
Türkçe tarifi:
Tereyağını bir tencerede erit. Bezelye hariç tüm sebzeleri 5 dakika kızart. Un ekle ve 2 dakika pişir. Kaynarken karıştır ve 10 dakika daha pişir. Bezelyeyi ve maydanozu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişir.
İtalya’dan İngilizce Çorba Tarifi: Sebze Çorbası
İtalyanlar çorbalar da dahil tüm lezzetlerine hamur ve meşhur peynirlerinden katmayı seviyorlar. Pizza ve makarna diyarı olan ülkede, çorbalar en çok öğlen ve akşam yemeklerinde tüketiliyor.
Vegetable soup (Sebze Çorbası)
Ingredients (Malzemeler)
- 2 carrots and onions, chopped (2 adet havuç ve soğan, doğranmış)
- 4 sticks of celery, chopped (4 dal kereviz, doğranmış)
- 1 tablespoon of olive oil (1 yemek kaşığı zeytinyağı)
- 3 garlic cloves, crushed (3 dişi sarımsak, ezilmiş)
- 2 tablespoons of sugar (2 yemek kaşığı toz şeker)
- 4 tomatoes, sliced (4 domates, rendelenmiş)
- 2 bay leaves, basil and thyme sprigs (2 tane defne yaprağı, fesleğen ve kekik)
- 3 courgettes, chopped (3 kabak, doğranmış)
- 250 gr butter (250 gr tereyağı)
- 1 liter vegetable stock (1 litre sebze suyu)
- 100 gr parmesan
- 100 gr small pasta (100 gr küçük makarna)
Gently cook the carrots, onions and celery in the oil in a large saucepan for 15 mins, until soft. Add the garlic, sugar, tomato, herbs and courgettes and cook for 5 mins on a medium heat until they brown a little. Pour in the stock, then simmer for 20 mins. Sprinkle with basil and remaining parmesan to serve.
Türkçe tarifi:
Büyük bir tencerede havuç, soğan ve kerevizi yağda 15 dakika yumuşayana kadar yavaşça pişir. Sarımsak, şeker, domates, otlar ve kabakları ekle ve biraz kızarana kadar orta ateşte 5 dakika pişir. Sebze suyunu ekleyip 20 dakika kaynat. Servis etmek için fesleğen ve parmesan peyniri serp.
Fransa’dan İngilizce Çorba Tarifi: Soğan Çorbası
Fransızlar çorbalarında deniz ürünlerini sıklıkla tercih ediyorlar. Soğan çorbaları ise dünya çapında oldukça meşhur.
Onion Soup / Soğan Çorbası
Ingredients (Malzemeler)
- 3 kg sweet onions, sliced (3 kg tatlı soğan, dilimlenmiş)
- 1/4 cup butter (1/4 su bardağı tereyağı)
- 2 garlic cloves, minced (2 diş sarımsak, kıyılmış)
- 6 cups beef stock (6 su bardağı et suyu)
- 2 bay leaves (2 adet defne yaprağı)
- 4 sprigs of fresh thyme (4 dal taze kekik)
- 2 teaspoons of vinegar (2 çay kaşığı sirke)
- Salt and freshly ground black pepper (Tuz ve taze çekilmiş karabiber)
- 12 slices of baguette(12 dilim baget ekmek)
- 2 cup shredded Gruyère cheese (2 su bardağı rendelenmiş Gruyère peyniri)
Melt the butter in a large stockpot over medium heat. Add onions, and cook, stirring often, until and caramelized, about 30-40 minutes. Stir in beef stock, thyme and bay leaves. Reduce heat and simmer, stirring occasionally, about 15-20 minutes. Remove and discard thyme sprigs and bay leaves. Stir in vinegar; season with salt and pepper, to taste.
Preheat oven to broil. Place baguette slices onto a baking sheet. Place into oven and broil until golden brown on both sides, about 1-2 minutes per side. Divide soup into ovenproof bowls. Top with baguette slices to cover the surface of the soup completely; sprinkle with cheeses. Place into oven and broil until and cheeses have melted.
Türkçe tarifi:
Orta ateşte tereyağını büyük bir tencerede erit. Soğan ekle ve yaklaşık 30-40 dakika kadar sık sık karıştırarak karamelize et. Et suyunu, kekik ve defne yapraklarını karıştır. Isıyı azal ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişir. Kekik dallarını ve defne yapraklarını çıkar ve at. Sirke kat, tuz ve karabiber ile tatlandır.
Fırını önceden ısıt. Bir fırın tepsisine baget dilimlerini yerleştir. Fırına yerleştir ve her iki taraf da kızıl kahverengi olana kadar, her tarafta yaklaşık 1-2 dakika kızart. Çorbayı fırına dayanıklı kaselere böl. Çorbanın yüzeyini tamamen örtmek için baget dilimleri ile doldur; peynirler serp. Fırına koy ve peynirler eriyene kadar kızart.
Online İngilizce Öğrenmek Artık Çok Kolay!
%100 online İngilizce kursu Open English olarak İngilizce yemek tarifleri dışında da sana katkılar sunmaya hazırız. İster sıfırdan İngilizce öğrenmek, istersen de İngilizceni ilerletmek olsun; hangisini istediğin fark etmeksizin kursumuzda hızlı ve kolay bir şekilde İngilizce öğrenebilirsin.
Kursumuzu yakından incelemek ve detayları öğrenmek için yan tarafta yer alan formu doldurabilir, ekip arkadaşlarımızın kısa sürede sana ulaşmasını sağlayabilir ve İngilizce öğrenmeye hemen başlayabilirsin.